divendres, 14 d’agost del 2009

PASTA AMB ESPINACS I FORMATGE FRESC


Per a 2 persones:

Ingredients:

- 170g. de pasta ( tallarins, spaguetti, macarrons, fideus...a lliure elecció). Preferiblement amb fibra, o pasta sense gluten ( per als celíacs).

- 1 paquet de 250gr d'espinacs congelats.

- 200gr. de formatge fresc baix en greixos.

- Formatge parmesà per a gratinar.

Opcional: all en pols, orenga i alfabrega per a condimentar



Procediment:

- Bullir la pasta, preferiblement que quedi una mica "al dente", per aprofitar més els nutrients de la pasta.

- Mentre la pasta es va bullint, anem cuinant els espinacs ( ja descongelats), i els escorrem. Si volem conservar la vitamina C podem tallar-los ben petits i no bullir-los, consumir-los crurs.

- Afegim el formetge fresc als espinaca i ho anem trocejant amb la forquilla de tal manera que quedi tot ben barrejat. Tam´bé hi afegim els condiments opcionals.

- Per últim hi afegim els formatge parmesà i ho gratinem ( podem deixar-ho sense gratinar).

A la taula !


L'APUNT:


Indicat per : tot tipus de població "activa", esportistes, embarassades, diabètics...


- La fibra disminueix l'índex glucèmic, el que fa que en persones diabètiques o esportistes no facin un pic contraproduent. Ens aporta algunes calories més que la pasta normal però ens aporta més nutrients i beneficis com reduir el colesterol, per tant a reduir el risc de malalties cardiovasculars i també provoca sacietat, per tant s'aconsella en dietes per perdre pes.


- La pasta ens aporta la dosi necessària de carbohidrats.


- Els espinacs ens aporten vitamines A,E,C. Prevenen davant certs tipus de càncer: pulmó, mama, pròstata, i també protegeixen d'enfermetats cardiovasculars, ja que fan que els greixos ingerits en la dieta no s'enrancïin tant dins l'organisme com fora. També contenen àcid fòlic, important per a formar glòbuls vermells i evitar l'anèmia, així com evitar l'espina bífida congènita.


- El formatge té proteïnes d'alt valor biològic, calci, fósfor i vitamines A,D,B2 i B12. Millor consumir-lo en formes desnatades. El formatge fresc té més quantitat d'aigua ja que per la seva elaboració no ha estat molt temps madurant. ( Es filtra la massa i se n'elimina el sèrum). El formatge parmesà conté menys aigua perquè s'ha deixat madurar més temps, el greix es manté intacte.


- Per a fer un plat únic hauriem d'afegir-li una dosi proteica adient al plat. Uns musclos, tallets de salmó...


Salut!

1 comentari:

  1. Ei wapa!! Q guay el blog!! està molt currat i molt interessant. Ja l'he afegit a favoritos.
    Com va tot? ja em vaig informant. A veure si coincidim aviat.
    Cuidat molt i records.
    Petonets.
    Diana

    ResponElimina